Átszállás Dubajban?

Amikor utazunk, a hosszú átszállást elvesztegetett időnek érezzük, ezért a repülőjegy kiválasztásakor általában minél rövidebb tranzitidőre törekszünk. Afrika, Ázsia, Ausztrália és Új-Zéland irányában sokszor Dubajon keresztül vezet az út, ahol azonban érdemes legalább egy 12 órás, de ha lehet, akár 2-3 napos “stopovert” is beiktatni.

A sivatagban épült város a felnőttek modern Disneylandje, ahol néhány óra alatt a világ lemagasabb épületéből gyönyörködhetünk a tájban, majd sífelszerelést csatolva különböző nehézségű pályákon csúszhatunk le, végül egy tradicionális arab piacon (souk) alkudozhatunk illatos fűszerdombok és kézi csomózású szőnyegek között, mielőtt újra repülőre szállnánk.

Az alábbiakban összeállítottunk néhány ötletet, hogy mire is lehet elég 12-24 óra Dubajban.

1. Burj Khalifa, Dubai Mall és a Szökőkút

Ha csak néhány óránk van, akkor a városban, ahol csak szuperlatívuszokban beszélnek, nem hagyhatjuk ki a világ legmagasabb épületét és a legnagyobb bevásárló központját, ami mellett a világ második legnagyobb szökőkútja szórakoztatja a látogatókat.

A meleg miatt az emberek napközben a bevásárlóközpontokban töltik az idejüket, amelyek egymással versengve izgalmas attrakciókat is kínálnak. A Dubai Mallban található a világ egyik legnagyobb akváriuma és vízalatti állatkertje (Dubai Aquarium*), egy műjégpálya, hatalmas mozikomplexum és a gyerekek kedvence, a KidZania* is.

A Burj Khalifa* 124. emeleti kilátóteraszára ajánlott előre jegyet foglalni, amit Irodánknál kedvezményesen megtehettek. A látogatást érdemes akár a naplemente idejére időzíteni, hogy lássátok a várost nappali és éjszakai fényben is. A felhőkarcoló mellett található a hatalmas szökőkút*, ahol napközben 30-60 percenként látványos zenés előadás szórakoztatja az embereket, amit akár csónakban ülve*, közvetlen közelről is élvezhetünk.

2. Hop on, Hop off városnézés

Az egyik legjobb és legolcsóbb módja annak, hogy kényelmesen, légkondicionált körülmények között egy átfogó képet kapjunk a városról, hiszen a legtöbb útvonal érinti a tradicionális arab városrészeket, a kikötőt és a modern, felhőkarcolókkal tűzdelt negyedeket is. Irodánk segít kiválasztani és lefoglalni az igényeidnek megfelelő megoldást.

3. Madinat Jumeriah városrész és Madinat Souk (bazár)

Ha olyan élményre vágyunk, amely a hagyományokat a luxussal ötvözi, feltétlenül látogassunk el a Madinat Jumeirah városrészbe. Hagyományos fa abrán* (fa vízi-taxin) is bejárhatjuk ezt a velencei hangulatú, csatornákkal és hidacskákkal átszőtt negyedet.

Az itt található piac, egy hagyományos arab bazár kicsit modernizált változata, mely rengeteg kis sikátorral várja a vásárlókat. Finom illatok, fűszeres ételek, művészi ajándéktárgyak repítenek minket vissza a néhány évvel ezelőtti hagyományos arab világba.

A souk éjszaka szép igazán, éttermeinek és kávézóinak széles kínálata pedig számos kulináris élvezetet kínál.

4. Pihenjünk a tengerparton

A Jumeriah városrészben található Kite Beach-en fehér homokos tengerpart, smaragdzöld tenger, számos vízisport kölcsönző, étterem, kávézó várja a megpihenni vágyókat. Nem utolsó sorban innen szuper szelfit lőhetünk háttérben a Burj Al Arabbal, ami a világ egyetlen 7 csillagos szállodája.

Teljeskörűen meg tudjuk szervezni a dubaji tartózkodásodat, legyen szó néhány óráról vagy akár több napról, hiszen közvetlenül a szállodákkal és legnagyobb dubaji programszervezőkkel állunk kapcsolatban.

* A megjelölt programokra Irodánknál a belépőjegyek kedvezményesen előre megvásárolhatók.