Great Ocean Road

Ár
From142,900 Ft-tól
Ár
From142,900 Ft-tól
2019-03-26

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

656

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

1.8445.3356.33

Help@goodlayers.com

AMIKOR SZERETNÉD
RÉSZVÉTELI DÍJ
142.900 FT
VANNAK MÉG SZABAD HELYEINK
Utazás részletei

Vannak olyan utak a világon, amit legalább egyszer végig kell járni, ezek közé tartozik a Great Ocean Road is. A Nagy Óceáni Út egy 243 km hosszúságú partmenti útszakasz Melbourne-től nyugatra, amit az I. világháborúból visszatért katonák építettek nagy nehézségek árán. Az út nagy része a tengerparton vezet hangulatos üdülővárosokon és az Otway Nemzeti Parkon keresztül. Az sem ritka, ha koalát vagy kengurut pillantunk meg az út mellett.

Fly and drive programjainkra bármikor jelentkezhetsz, mert egész évben a szabadidődhöz és az igényeidhez igazítjuk az utazást. Egyedül, a pároddal, barátaiddal vagy akár gyerekekkel kiegészülve is útrakelhettek, mert a létszámnak megfelelő autót és szállodai szobákat adunk.

Kiemelt partnerünk az AVIS autóbérlő cég, mely lefedi teljes Ausztráliát és Új-Zélandot is, így mindig a neked legkényelmesebb helyen tudod felvenni és leadni a kocsit. Áraink mindig tartalmazzák a korlátlan kilométer használatot, a biztosítást és a repülőtéri illetéket ezen kívül az autó mellé ingyenesen biztosítunk GPS-t is, hogy biztosan megtaláljátok a helyes utat. Természetesen, ha Neked másik autóbérlő cég a szimpatikus, vagy beváltanád a hűségpontjaidat, lerepült mérföldjeidet, akkor azt is meg tudjuk oldani.

Indulás előtt az útvonalról és a környékbeli látnivalókról, részletes leírást és térképeket is adunk Nektek (angol, francia, német, olasz nyelven lehet választani. Felár ellenében magyarul és kérhető), mely tartalmazza a nyitvatartási időket, a belépőjegyek árait és a címeket 

Ha az egész család kel útra, akkor a gyerekeknek egy kis hátizsákban kifestőkkel, zsírkrétával és apró játékokkal is kedveskedünk.

Utazás

Egyénileg.

Ne feledd, a repülőjegy lefoglalásában és a vízumügyintézésben is tudunk Neked segíteni.

Szállás - Ellátás

Többféle kategóriájú szállás közül választhattok, mert partnereink között vannak olcsó, közép- és felsőkategóriás illetve boutique hotelek is. 
Ellátás egyénileg, de ha szeretnéd, akkor az étteremfoglalásban is tudunk segíteni.

Keress minket!

Természetesen Irodánkban minden segítséget megadunk, hogy a legjobb ajánlatot megtaláld.
Utazás

1. NapMelbourne - Geelong - Torquay - Apollo Bay (187 km)

Melbourne-ből kiérve Victoria állam második legnagyobb városában, Geelongban a Narana Aboriginal Kulturális Központban közelebbről is megismerkedhetünk az őslakosok művészetével és kultúrájával. Kipróbálhajuk például, hogy visszajön-e a bumeráng vagy hogy hogyan lehet megszólaltatni a didgeridoo-t.

Ezután továbbutazunk Torquay-ig, a Nagy Óceáni Út kapujáig. A tengerparti város igazi szörfparadicsom, ahol olyan világhírű partszakaszokon élvezhetjük a hullámlovaglást mint Jan Juc, Bells Beach vagy éppen Point Impossible Beach.

Ha a hullámok helyett egy kis erdei romantikára vágyunk, akkor feltétlenül látogassunk el a hatalmas páfrányokkal körülvett Erskine vízeséshez, mely 30 méteres magasságból zubog az alatta lévő folyóba.

Az Apollo-öbölben található szállásunkig már a Great Ocean Road fennséges panorámaútján jutunk el.

2. nap Apollo Bay - Port Campbell - Warrnambool - Port Fairy (188 km)

Az indulást követően érdemes sétálni egyet a Maits Rest ösvényen, mely csupán fél óra alatt bejárható, de úgy érezhetjük, mintha egy elvarázsolt erdőben lennénk: vastag mohával borított óriási fák között sétálhatunk, miközben hatalmas páfrányok levelei szűrik meg a napfényt.

Ismét autóba ülve folytatjuk a kirándulást a Tizenkét Apostolhoz. A Twelve Apostols óriási, tengerből kinövő oszlopok csoportja a Port Campbell Nemzeti Parkban, és ez a Great Ocean Road legismertebb látnivalója. Az Apostolok a szél és a tengervíz állandó erodáló munkája révén nyerték el mai formájukat. A nyughatatlan óceán és a szelek fokozatosan alakították a mögöttük álló 70 méter magas mészkövet. Először barlangokat, majd azokat tovább formálva kapukat hoztak létre. Amikor a kapuk összeomlottak, különálló, homok és mészkő sziklaszigetek maradtak a parton. A sziklák még mai is évente 2,5 cm-t kopnak, ezért előbb vagy utóbb további “apostolok” fognak kialakulni a háttérben álló sziklafalból.

A nyughatatlan Déli-óceán nem csak a sziklákat formálja, hanem a hajókra is veszélyes. Ennek egyik legjobb példája a Shipwreck Coast, utunk következő állomása, ahol az évszázadok folyamán 638 hajó futott zátonyra az orkánerejű szélnek, emberi mulasztásnak vagy éppen lázadásnak köszönhetően.

Warrnamboolba érve álljunk meg a parton található kilátópontnál. Ha szerencsénk van, akkor a szárazföldről is láthatunk néhány déli simabálnát, ahogy a borját terelgeti (májustól szeptemberig), de nagyobb számban élnek erre delfinek, medvefókák és albatroszok is.

3. napPort Fairy - Robe (291 km vagy Grampians felé 487 km)

Ma kétféle útvonal közül választhatunk. A rövidebb a tengerparton, a hosszabb, a szárazföld belsejében vezet és ez utóbbi esetében érdemes jó korán elindulni.

Ha tovább szeretnénk élvezni a csodás kilátást, akkor Portland – Nelson – Mt. Gambier irányba induljunk. Érdemes kitérőt tenni Cape Nelsonhoz és a sziklaszirt tetején egy kellemes sétát tenni a 19. században épült világítótoronyig, ahonnan a végtelen óceán látványa tárul elénk. Ezután megállhatunk a Princess Margaret Rose cseppkőbarlangnál (Lower Glenelg Nemzeti Park), ahol egy 45 perces idegenvezetésen vehetünk részt.

Másik lehetőség, ha Penhurst és Dunkeld felé megyünk és megállunk a Grampians Nemzeti Parkban, ahol a természeti szépségeken túl, különleges ősi sziklarajzokat is láthatunk. A legismertebb látnivalók közé tartozik a MacKenzie vízesés, a Reed kilátópont vagy a Balconies, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a szemünk elé.

A parklátogatás után továbbmegyünk a szálláshelyünkre, Robe-ba.

4. napRobe - Barossa Valley (350 km)

Délelőtt a tengerparti úton folytatjuk az utazást Adelaide irányába, majd a szárazföld belseje felé kanyarodva Balatonnál is nagyobb tavak mellett haladunk el. A Murray folyó felett átívelő hídon álljunk meg egy fénykép erejéig, hiszen Ausztrália leghosszabb, 2500 km hosszú folyóján kelhetünk át.

A szállásunk Barossa Valley-ben lesz, az ország legöregebb borvidékén. Szerencsére itt nem pusztított a filoxéra, így több helyen is találkozhatunk több száz éves szőlőtőkékkel. A mediterrán éghajlat, a völgyekben megszoruló forróság, az 500 méteres magasság lankáin húzódó ültetvények mind-mind nagy testű borokat és illatos shirazokat eredményeznek. Napnyugtakor mindenképpen üljünk ki a teraszra, hiszen nem ritka a szőlőtőkék között ugráló kenguruk látványa.

5. napBarossa Valley - Adelaide (80 km)

Bőven jut idő a borvidék felfedezésére, ahol olyan híres borászatokat kereshetünk fel mint a Yalumba, Orlando vagy a Penfolds, de számos családi borászat is kínál pincelátogatást és borkóstolást. Ha nem csak inni, de enni is szeretnénk, akkor díjnyertes éttermek, kézműves manufaktúrák és helyi termelők portékái között válogathatunk.

Délután Adelaide, Ausztrália 5. legnagyobb városa felé vesszük az irányt. Adelaide-ben számos kulturális- és gasztrofesztivált is rendeznek, ezért érdemes akár ezek idejére tervezni az utazásunkat. Az autó másnapig van lefoglalva, amit a városban vagy akár a repülőtéren is leadhatunk.

Árak

Csomag

Standard szállás + kompakt autó (automata váltós)

Idöpont

2018. április 1 – november 30. 

2018. december 1. – 2019. március 31.

Ár

142.900 Ft / fő kétágyas szobában

143.500 Ft / fő kétágyas szobában

Csomag

Standard szállás (autó nélkül)

Idöpont

2018. április 1. – 2019. március 31.

Ár

94.500 Ft / fő kétágyas szobában

Az ár tartalmazza

  • autóbérlést 5 napra 
  • 4éjszaka szállást kétágyas, saját fürdőszobás szobában a megadott szálláskategóriában
  • 1 x reggelit Barossa Valley-ben

Az ár nem tartalmazza

  • repülőjegyet 
  • az étkezéseket (kivéve egy reggelit Barossa Valley-ben)
  • az utasbiztosítást
  • a benzinköltséget
  • az esetleges útdíjakat
  • személyes kiadásokat
Térkép

ÉRDEKLŐDÉS
[]
1 Step 1

ÍRJ NEKÜNK!

Az űrlap kitöltésével lehetőséged van kérdéseidet, elképzeléseidet eljuttatni hozzánk. Beküldött leveledet igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni.
Névyour full name
Telefonszámyour full name
Üzenetmore details
0 /
Previous
Next