Ausztrália – Keleti-part

Ár
From331,500 Ft-tól
Ár
From331,500 Ft-tól
2018-12-17

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

686
AMIKOR SZERETNÉD
RÉSZVÉTELI DÍJ
331.500 FT
VANNAK MÉG SZABAD HELYEINK
Utazás részletei

Fly and drive programjainkra bármikor jelentkezhetsz, mert egész évben a szabadidődhöz és az igényeidhez igazítjuk az utazást. Egyedül, a pároddal, barátaiddal vagy akár gyerekekkel kiegészülve is útrakelhettek, mert a létszámnak megfelelő autót és szállodai szobákat adunk.

Kiemelt partnerünk az AVIS autóbérlő cég, mely lefedi teljes Ausztráliát és Új-Zélandot is, így mindig a neked legkényelmesebb helyen tudod felvenni és leadni a kocsit. Áraink mindig tartalmazzák a korlátlan kilométer használatot, a biztosítást és a repülőtéri illetéket ezen kívül az autó mellé ingyenesen biztosítunk GPS-t is, hogy biztosan megtaláljátok a helyes utat. Természetesen, ha Neked másik autóbérlő cég a szimpatikus, vagy beváltanád a hűségpontjaidat, lerepült mérföldjeidet, akkor azt is meg tudjuk oldani.

Indulás előtt az útvonalról és a környékbeli látnivalókról, részletes leírást és térképeket is adunk Nektek (angol, francia, német, olasz nyelven lehet választani. Felár ellenében magyarul és kérhető), mely tartalmazza a nyitvatartási időket, a belépőjegyek árait és a címeket 

Ha az egész család kel útra, akkor a gyerekeknek egy kis hátizsákban kifestőkkel, zsírkrétával és apró játékokkal is kedveskedünk.

Utazás

Egyénileg.

Ne feledd, a repülőjegy lefoglalásában és a vízumügyintézésben is tudunk Neked segíteni.

Szállás - Ellátás

Többféle kategóriájú szállás közül választhattok, mert partnereink között vannak olcsó, közép- és felsőkategóriás illetve boutique hotelek is. 
Ellátás egyénileg, de ha szeretnéd, akkor az étteremfoglalásban is tudunk segíteni.

Keress minket!

Természetesen Irodánkban minden segítséget megadunk, hogy a legjobb ajánlatot megtaláld.
Utazás

1. NapSydney - Blue Mountains (100 km)

Sydneyből indulva a festői Blue Mountains felé vesszük az irányt, a Kikötői hídon és a modern elővárosi negyedek között áthaladva érjük el az autópályát. A sűrű eukaliptusz erdőkkel borított „hegység” nevét onnan kapta, hogy az eukaliptuszok által kibocsátott illóolaj párája távolról nézve kékes ködbe burkolja a vidéket. A Featherdale Wildlife Parkban mintegy 250 különleges Ausztráliában őshonos állatfajjal találkozhatunk, és akár koalával, kenguruval vagy emuval is szelfizhetünk egyet.

2. NapBlue Mountains

Nyugaton a város határai gyakorlatilag a Kék hegyekig nyúlnak, mely a sydney-i lakosok kedvenc kirándulóhelye, a híres Három nővér sziklaformációjával, a világ legmeredekebb vasútjával és számtalan, esetenként több száz méter magas vízesésével. Annyira nehezen járható terep a sok kanyonja, függőleges sziklafalai és sűrű növényzete miatt, hogy sokáig nem is vezetett át út rajta, a mögötte elterülő területek gyakorlatilag el voltak zárva a világtól.
A Blue Mountains a világörökség része és 7 nemzeti park található a területén. Álljunk meg az Echo Pont Kilátónál, ahonnan látni lehet a híres Három Nővér (Three Sisters) sziklaformációt. Kabinos libegővel juthatunk át a szakadék felett vagy kipróbálhatjuk a világ legmeredekebb siklóját, ami az alattunk lévő völgybe visz.

3. NapBlue Mountains-Hunter Valley (247 km)

Továbbindulunk a Hunter Valley borvidékre, ahol kis családi borászatokban és nagy, a világ számos országába exportáló pincészetekben is kóstolhatunk bort. Nagy szerencse, hogy New South Wales régiójában nem zéró tolerancia van, hanem az első órában kb. 2 dl bort lehet fogyasztani, utána pedig óránként kb. 1-1 decit. Ez kóstolgatáshoz ideális, hiszen a borokból egy-egy korty után el lehet dönteni, hogy érdemes-e beszerezni belőle egy egész palackkal.

4. NapHunter Valley-Port Macquarie (271 km)

Észak felé indulva hamarosan a tengerpart mellett folytatjuk utunkat. Port Macquarie igazi paradicsom a természet szerelmeseinek. Érdemes ellátogatni a Sea Acres Rainforest Centre-be, ahol pallókon sétálva tudhatunk meg többet a szubtrópusi esőerdők állat- és növényvilágáról. Május és november között számos bálnamegfigyelő program indul a városból, de ha szerencsések vagyunk a fehér homokos parton sétálva is láthatunk a vízben játszadozó delfineket.

5. NapPort Macquarie-Byron Bay (396 km)

Az utunk szinte végig tengerparti úton vezet, így többször is megállhatunk gyönyörködni a kilátásban. Pihenjünk meg Cape Byronban, Ausztrália legkeletibb pontján. Érdemes sétálni egyet a félszigeten, ahol a karcsú, fehér világítótoronytól lélegzetelállító kilátásban lehet részünk. Utunk végállomása a hangulatos kisváros, Byron Bay. Tökéletes helyszín, hogy kipróbáljuk a szörfözést, a búvárkodást, de indulnak innen bálna megfigyelő és kerékpártúrák is.

6. NapByron Bay-Gold Coast (89 km)

A Lamington Nemzeti Park része a világörökségi listán szereplő Gondwana esőerdőnek, ami a világ legnagyobb szubtrópusi őserdője. Számos túraútvonal közül választhatunk, de akár a 15 méter magas lombkorona tanösvényt is végigjárhatjuk, ahol virágzó orchideákat és színpompás madarakat láthatunk. Végállomásunk Gold Coast, a szörfösök és a turisták paradicsoma. 36 kilométeres partján ezernyi szálloda, étterem és kávézó közül válogathatunk.

7. NapGold Coast-Brisbane (81 km)

A délelőttöt érdemes szórakozással tölteni: a Sea World, Warner Bros. Movie World és a Dream World is itt található. Délután továbbindulunk Ausztrália 3. legnagyobb városa, Brisbane felé, amit a napfény városának is neveznek kellemes klímája miatt. Ne hagyjuk ki a Lone Pine Rezervátumot, ahol koalát is simogathatunk.

8. NapBrisbane-Taroom (464 km)

Brisbane-ből a szárazföld irányába fordulunk, ahol megtapasztalhatjuk, hogy milyen az igazi “outback” élmény. Végtelen vöröslő rónaságon haladunk keresztül, melyet történelmi városkák szakítanak meg néha, ahol úgy érezhetjük, hogy megállt az idő. Taroom a queenslandi régió egyik fontos marhatenyésztő központja, ezért vigyázzunk az úton áthaladó marhacsordákkal és feltétlenül együnk egy jó steaket.

9. NapTaroom - Yeppoon (342 km)

Páratlan homokkő hegyvonulatok szegélyezik az utunkat, ám ahogy a Baktérítő felé haladunk a táj is változik: egyre több trópusi időjárást kedvelő növénnyel és zöld pálmaligettel találkozunk. Útba esik Mount Morgan, a hangulatos bányászvároska, ahonnan egykor 225 tonna aranyat és 50 tonna ezüstöt bányásztak ki és szállítottak a közeli kikötőkbe. Rockhampton városában sétáljunk egyet a botanikus kertben vagy látogassuk meg a közelben található Capricorn cseppkőbarlangot, ahol a lélegzetelállító cseppkőképződmények mellett többmillió éves megkövesedett korallmaradványokat is láthatunk. Este végül ismét beszívhatjuk a friss, sós tengeri levegőt, amikor elfoglaljuk a szállásunkat Yeppoonban.

10. NapYeppoon - Airlie Beach (500 km)

Reggel ismét rátérünk az autópályára és meg sem állunk a Cape Hillsborough Nemzeti Parkig, ahol az esőerdő és a korallzátony találkozik. A félszigeten számos túraösvény közül választhatunk és a Juipera őslakosok életébe is bekukkanthatunk. Utunkat folytatva a pálmafákkal övezett Airlie Beachig utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

11. NapAirlie Beach

A napot a 74 szigetből álló Withsundays felfedezésével tölthetjük. Számos búvár és snorkel túra illetve hajókirándulás közül választhatunk, hogy megcsodálhassuk a Nagy Korallzátony gazdag élővilágát. Több mint 1500 érdekesebbnél érdekesebb halfaj található a Csendes-óceán ezen részén. Lenyűgöző és közben félelmetes az óceán élővilága, ami pazar színekben pompázik.

12. NapAirlie Beach-Townsville (273 km)

Továbbra is északi irányba tartva egészen Townsville-ig utazunk. A modern, vibráló város számos remek program helyszíne. Itt található a Reef HQ Akvárium, ami a világ legnagyobb élő korallzátonyának ad otthont, bemutatva a szomszédos Nagy Korallzátony színpompás élővilágát. Ha aktívabb programra vágyunk, akkor hajózzunk át Magnetic Islandra, ahol a sűrű eukaliptusz erdőben vadon élő koalákat is láthatunk.

13. NapTownsville-Cairns (348 km)

Kirándulásunk legészakibb pontjára indulunk, ám útközben is akad számos érdekesség. Ilyen például Hinchinbrook, ahol a déli félteke legnagyobb vízesését láthatjuk vagy Innisfail art deco hangulatú városkája. Cairnsbe érve vegyüljük bele a pezsgő éjszakai életbe.

14. NapCairns

Számos fél- vagy akár egy napos kirándulás közül választhatunk. Miután megvettük a rokonoknak szánt ajándékokat, indulás előtt ne felejtsük el leadni a bérelt autót a városban vagy a repülőtéren.

Árak

Csomag

Standard szállás + kompakt autó (automata váltós)

Idöpont

2018. április 1 – november 30. 

2018. december 1. – 2019. március 31.

Ár

331.500 Ft / fő kétágyas szobában

335.900 Ft / fő kétágyas szobában

Csomag

Standard szállásal (autó nélkül)

Idöpont

2018. április 1. – 2019. március 31.

Ár

210.500 Ft / fő kétágyas szobában

Kiegészítő programok, amiket ajánlunk

Blue Mountains

Byron Bay

Sydney

Árak / fő

Scenic World Unlimited Discovery Bérlet  35 AUD / fő

Warner Bros Movie World 1 napos belépő  71 AUD / fő

Operaház látogatás vezetéssel (1 óra)  33 AUD / fő

Térkép

ÉRDEKLŐDÉS
[]
1 Step 1

ÍRJ NEKÜNK!

Az űrlap kitöltésével lehetőséged van kérdéseidet, elképzeléseidet eljuttatni hozzánk. Beküldött leveledet igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni.
Névyour full name
Telefonszámyour full name
Üzenetmore details
0 /
Previous
Next