Ausztrália – Nyugati-part

Ár
From1,020,000 Ft-tól
Ár
From1,020,000 Ft-tól
2019-05-21

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

934

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

1.8445.3356.33

Help@goodlayers.com

AMIKOR SZERETNÉD
RÉSZVÉTELI DÍJ
1.020.000 FT
VANNAK MÉG SZABAD HELYEINK
Utazás részletei

Fly and drive programjainkra bármikor jelentkezhetsz, mert egész évben a szabadidődhöz és az igényeidhez igazítjuk az utazást. Egyedül, a pároddal, barátaiddal vagy akár gyerekekkel kiegészülve is útrakelhettek, mert a létszámnak megfelelő autót és szállodai szobákat adunk.

Kiemelt partnerünk az AVIS autóbérlő cég, mely lefedi teljes Ausztráliát és Új-Zélandot is, így mindig a neked legkényelmesebb helyen tudod felvenni és leadni a kocsit. Áraink mindig tartalmazzák a korlátlan kilométer használatot, a biztosítást és a repülőtéri illetéket ezen kívül az autó mellé ingyenesen biztosítunk GPS-t is, hogy biztosan megtaláljátok a helyes utat. Természetesen, ha Neked másik autóbérlő cég a szimpatikus, vagy beváltanád a hűségpontjaidat, lerepült mérföldjeidet, akkor azt is meg tudjuk oldani.

Indulás előtt az útvonalról és a környékbeli látnivalókról, részletes leírást és térképeket is adunk Nektek (angol, francia, német, olasz nyelven lehet választani. Felár ellenében magyarul és kérhető), mely tartalmazza a nyitvatartási időket, a belépőjegyek árait és a címeket 

Ha az egész család kel útra, akkor a gyerekeknek egy kis hátizsákban kifestőkkel, zsírkrétával és apró játékokkal is kedveskedünk.

Utazás

Egyénileg.

Ne feledd, a repülőjegy lefoglalásában és a vízumügyintézésben is tudunk Neked segíteni.

Szállás - Ellátás

Standard szálláshelyeken, eco lodge-okban. 5 reggeli és 1 vacsora a nemzeti parkokban. A többi ellátás egyénileg, de ha szeretnéd, akkor az étteremfoglalásban tudunk segíteni.

Keress minket!

Természetesen Irodánkban minden segítséget megadunk, hogy a legjobb ajánlatot megtaláld.
Utazás

1. NapPerth - Cervantes (200 km)

A part mentén északi irányba utazva első megállónk a Namburg Nemzeti Park. Ausztrália legjellemzőbb állatait, mint például kengurut, emut, különleges hüllőket láthatunk itt, de a park legszebb és leghíresebb nevezetessége a Pinnacles Desert (oszlopok sivataga), mely magas mészkőoszlopokból áll. A nap nagy részét a nemzeti park felfedezésével tölthetitek.

2. napCervantes - Geraldton (223 km)

A nap során több “fekvő fát” is láthatunk a kocsiból, melyek az erős szél miatt a talajjal vízszintesen nőnek. Úti célunk a “Napváros”, Geraldton, ami kellemes klímája és az egész éves napsütés miatt tökéletes nyaralóváros. Olyan híres épületeket lehet megtekinteni, mint a Geraldton Maritime Museum, vagy az Old Railway Building, ahol a helytörténeti- és természettudományi kiállítás található.

3. napGeraldton - Kalbarri (156 km)

A tengerparti úton haladva hamar elérünk Kalbarriba, ahol a természet szerelmeseire különleges programok várnak. A Murchinson-folyó által átszelt Kalbarri Nemzeti Park csodálatos kilátókkal és kirándulóhelyekkel rendelkezik, mint például Hawkes Head, a Nature’s Window sziklái és Ross Graham, ahol folyóparti fürdőzésre van lehetőség. Júliustól októberig a homokos táj teljesen átalakul, hiszen a sziklák ölelésében több mint 12.000 vadvirágfaj alkot színes, illatos virágszőnyeget. A fajok több mint 60 százaléka a világon sehol máshol nem látható, csak itt, Kalbarriban.

4. napKalbarri - Monkey Mia (433 km)

A világörökség részét képező Shark Bay Tengeri Park csodálatos, 110 km hosszú kagylóborítású Shell Beach-ről híres. De itt található Monkey Mia is, ahol érdemes hajóra szállni, mert számos delfin, teknősfaj és dugong (“tengeri tehén”) él a parti vizekben. A napi többszöri látványetetéskor a vadon élő delfinek egészen a partig kiúsznak és akár a kezünkből veszik el a halat.

5. napMonkey Mia

A napot pihenéssel, szörfözéssel, búvárkodással tölthetjük. Az esti katamarán kirándulás alkalmával gyönyörködjünk naplemente vöröslő színeiben.

6. nap Monkey Mia - Carnarvon (340 km)

Carnarvon a nyugat egyik kereskedelmi központja, ahol a múlt találkozik a jelennel. A Gascoyne folyó és az Indiai-óceán talákozásánál fekvő városban érdemes megnézni az Űr és Technikai Kiállítást vagy felülni a One Mile Jetty nevű történelmi kisvonatra. Ne hagyjuk ki a friss halakból, kagylókból, helyben termesztett zöldségekből és gyümölcsökből készült finom ételeket se!

7. napCarnarvon - Exmouth (363 km)

Carnarvonból Coral Bay-be utazunk, mely a lélegzetelállító Ningaloo korallzátony kapuja. Ningaloo azon kevés hely egyike a világon, ahol cetcápákkal úszhatunk. A barátságos állatok, akár 3-6 méteresre is megnőhetnek és bár alapvetően jámbor jószágokról van szó, fogdosni nem szabad őket.

8. napCoral Bay

Számos program közül választhatunk, hogy megcsodáljuk a környék gazdag és színpompás élővilágát: snorkelezés, kajakozás, üvegfenekű hajótúrák, mantarája és teknősbemutatók, vitorázás, quadbérlés, helikoptertúrák várnak ránk.

9. napExmouth - Karijini Nemzeti Park (640 km)

Egész napos utazás vár ránk a szárazföld belseje felé, ezért érdemes korán elindulni. Nyugat-Ausztrália második legnagyobb nemzeti parkjához utazunk. A Karijini Nemzeti Park határain belül található a Hamersley hegylánc, de nemcsak magas csúcsokat találunk itt, hanem nyolc lélegzetelállító szurdokot is, amelyek már két milliárd éve kialakultak.

10. napKarijini Nemzeti Park

A Karijini Nemzeti Park varázslatos szépségét a mély kanyargós folyosókban kanyargó patakok és a világ legöregebb kőzetei alkotják, amik ékesen vannak díszítve vassal és drágakövekkel. Csillogó vízesések hívogató kristálytiszta zöld tavacskákba ömlenek és mindez dús növényzettel van övezve. Ez az egyik legvonzóbb helye Nyugat-Ausztráliának.

11. napKarijini - Port Hedland (338 km)

Újra északra, a tengerpart felé vesszük az irányt. Port Hedlandbe érve ne hagyjuk ki a 45 perces BHP vasérc túrát, ahol megmutatják, hogy hogyan bányásszák, dolgozzák fel és szállítják óriási gépek segítségével a vasércet. Érdemes ezután végigjárni a várost, ahol lépten nyomon fantasztikus street art festmények díszítik az épületeket.

12. napPort Hedland - Broome (613 km)

Hosszú út vár ránk, így érdemes korán indulni. A Great Northern Highway az Indiai-óceán és az Eighty-mile Beach mellett halad, majd a Nagy Homoksivatagon (Great Sandy Desert) Broome-ig. Broome főleg gyöngytermelésről és marhatenyésztésről híres, itt rendezik meg minden évben a Keleti Gyöngy Fesztivált, mely a város gyöngytermelő múltjába enged betekintést. A város mellett található a Broome Crocodile Park, mely egy egyedülállóan nagy krokodilállománnyal rendelkező park, különleges látnivalónak számít, a városba látogatók kedvenc helye.

13. napBroome

Broome környékének leghíresebb látnivalója egyértelműen a vízszintes vízesés, a Horizontal Falls, melyet egy napos túra keretében hajóról vagy helikopterről érdemes megnézni.

14. napBroome

A városon kívül, az azt körülvevő területen is akad látnivaló, mint például a madármegfigyelő Broome Bird Observatory, a Gantheaume-fölfoknál található Anastasia’s Pool mesterséges tó, a közelében található Dinosaur Tracks, a sziklákba vályódott dinoszaurusz lábnyomok, Dampier-félsziget, a veszélyeztetett állat- és növényfajoknak otthont adó Coulomb-hegyi Természetvédelmi terület, az úszásra, búvárkodásra alkalmas gyönyörű Middle-lagúna, a Leveque-földfoki világítótorony és a körülötte lévő strandok.

15. napBroome - Bell Gorge Wilderness Lodge (577 km)

Hamisítatlan outback élményben lesz részünk, ahol már az út maga biztosítja a megfelelő adrenalin löketet. Az aszfaltos útról letérve, a 660 km-es Gibb River Roadon vízmosásokon áthaladva tesztelhetjük a négykerék meghajtás előnyeit. Egyre mélyebbre hatolva a Kimberley régióban patakok, vízesések és szurdokvölgyek biztosítanak végeláthatlan fotótémát.

16. napBell Gorge Wilderness Lodge - Mount Elizabeth Station (145 km)

Folytatódik az életreszóló izgalmas kaland, mert megyünk tovább a Gibb River Roadon. A nap fő látnivalói, a Barrnett és Galvans szurdokvölgyek, ahol egy rövid túra után dübörgő vízesések szomszédságában akár úszhatunk is a folyóban.

17. napMt Elizabeth Station - El Questro Station (315 km)

Továbbra is a Gibb River Roadon elérjük a Kimberley régió keleti határát, az El Questro vidékét, mely továbbra is fantasztikus természeti csodákkal várja az ide látogatókat. A park az 1900-as évek legelején marhatelepként indult neki a világhírnek. Több tulajdonos váltotta egymást az évszázad végéig, aztán a Burrel család meglátta a benne rejlő lehetőséget, és elkezdték turisztikai központtá alakítani. Erőfeszítésüket siker koronázta, mert az El Questro mára Ausztrália egyik legelismertebb vadasparkja lett, amelyet egyszerűen vétek kihagyni egy Kimberley túra során.

18. napEl Questro Wilderness Park

A környék egyik legkülönlegesebb látványossága, a 32 fokos Zebedee termálvizes forrás, számos kis pálmafával körülvett medencével és zuhataggal, ami alá be is állhatunk “zuhanyozni”. Számos lehetőség kínálkozik a park bejárására: lóháton, egyénleg, szakvezetéssel, helikopterrel vagy akár jeepekkel fedezhetjük fel a vadregényes vidék nevezetességeit.

19. napEl Questro Station - Purnululu Nemzeti Park (330 km)

A méhkaptár formájú, többek között a csíkos dómjai miatt is lélegzetelállító Purnululu Nemzeti Parkba 13 vízátfolyáson keresztül lehet bejutni, úgyhogy izgalmakból és kalanból ma sem lesz hiány. Az 1980-as évek elejéig csak néhány ausztrál őslakos és környékbeli ember tudta, hogy van Kimberley régiójában egy olyan terület, ahol óriási, méhkaptár formájú, vörös és szürke csíkozású dombok merednek az égbe. Aztán egy filmes csoport forgatott a környéken és azóta turisták ezrei kíváncsiak a különleges képződményekre minden évben. Először nemzeti parkká nyilvánították a területet, majd nem sokkal később a Világörökség Listára is felkerült.

20. napPurnululu Nemzeti Park

A park déli részén található a Bungle Bungle, azaz a tigriscsíkos kupola formájú sziklák. Több sétaútvonalat lehet végigjárni, de akár sétarepülésre vagy szervezett túrákra is befizethetünk.

21. napPurnululu Nemzeti Park - Kununurra (329 km)

Fokozatosan visszatérünk a civilizációba, először a földút, aszfaltossá válik, majd a végtelen kietlenségbe egyre több építmény vegyül. Mielőtt továbbindulunk északra, Kununurra-ban feltölthetjük az étel- és italkészleteinket.

22. napKununurra - Katherine (515 km)

Kununurratól 72 km-re fekszik a Lake Argyle, Ausztália egyik legnagyobb mesterségesen duzzasztott tava, ahol mára egy rendkívül értékes és virágzó lápvidék alakult ki. A becslések szerint 25.000 édesvízi krokodil és rengeteg különleges halfaj is található a tóban, aminek köszönhetően a madárvilág is rendkívül gazdaggá vált.
Katherine-be érve álljunk meg egy kicsit élvezni a folyó partján kialakított természetes, kristálytiszta, meleg vizű medencéket (Katherine Hot Springs), ahol kipihenhetjük az elmúlt néhány nap izgalmait.

23. napKatherine - Darwin (317 km)

Ismét autóba szállunk és néhány óra alatt Darwinig utazunk. A város fő látnivalói sétatávolságban vannak. A móló üzletekkel, éttermekkel, bárokkal várja a turistákat. A hajdani kikötő ad otthont a korallzátonyok ökoszisztémáját bemutató Indo-Pacific Marine kiállításnak és a gyöngytenyésztés történetét és folyamatát bemutató múzeumnak.

Árak

Csomag

Standard szállás + 4WD autó

Idöpont

2018. május 15 – augusztus 9. 

Ár

1.020.000 Ft / fő kétágyas szobában

Csomag

Standard szállásal (autó nélkül)

Idöpont

2018. május 15 – augusztus 29.

Ár

653.000 Ft / fő kétágyas szobában

Térkép

ÉRDEKLŐDÉS
[]
1 Step 1

ÍRJ NEKÜNK!

Az űrlap kitöltésével lehetőséged van kérdéseidet, elképzeléseidet eljuttatni hozzánk. Beküldött leveledet igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni.
Névyour full name
Telefonszámyour full name
Üzenetmore details
0 /
Previous
Next