Új-Zéland, Déli-sziget túra

Északi-szigettel hosszabbítható
From599,900 Ft-tól
Északi-szigettel hosszabbítható
From599,900 Ft-tól
2019-05-21

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

704
2018. FEBRUÁR 23 – MÁRCIUS 10.
RÉSZVÉTELI DÍJ
599.900 FT
VANNAK MÉG SZABAD HELYEINK
Utazás részletei

A legtávolabbi ország, ahol hatalmas területen csupán 4,5 millió ember él. Új-Zéland és különösen a Déli-sziget tobzódik a természeti látnivalókban. Számtalan nemzeti park, hegység, erdő és sziklás tengerpart garantálja, hogy Új-Zéland dobogós helyet kapjon a túrázók és utazók bakancslistáján.
Gyalogtúrák, tengeri kajakozás, rafting, hajókirándulás, motorcsónakozás, gleccsertúra, helikopterezés, nagy hegyek, álomszép tengerpartok, tavak, borvidékek… úgy érezzük, kihoztunk mindent, amit két hét alatt Új-Zélandból lehet.

Utazás

Menetrendszerinti repülőjárattal Budapest – Dubai (1 éj szállás) – Christchurch – Dubai – Budapest útvonalon az Emirates járatával. Új-Zélandon autóbusszal.

Szállás - Ellátás

12 éjszaka szállás szállodákban, motelben és vendégházakban, kétágyas szobákban.
9 reggeli

Az ár tartalmazza

 • Az utazást különjáratú autóbusszal.
 • 12 éjszaka szállást szállodákban, motelben és vendégházakban, kétágyas szobákban.
 • 9 reggelit.
 • A hajókirándulás árát a Milford Sound fjordban.
 • A túravezetését.

Az ár nem tartalmazza

 • A repülőjegyet és az illetéket: 455.000 Ft
 • A további étkezéseket.
 • A belépőket és fakultatív programokat.
 • A biztosításokat (kötelező)

Biztosítás

 • Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 66.665 Ft
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 24.470 Ft

Fakultatív program

 • Blenheim, borászat (hátralékkal fizetendő): 8.500 Ft
 • Abel Tasman Nemzeti Park, vízitaxi (hátralékkal fizetendő): 7.500 Ft

Keress minket!

Természetesen Irodánkban minden segítséget megadunk, hogy a legjobb ajánlatot megtaláld.
Utazás

1. NapBudapest - Dubai

Repülés: a kora délutáni órákban indulunk Budapestről az Emirates menetrendszerinti járatával Dubaiba, ahová késő este érkezünk.
Dubai: a repülőtérről egy közeli szállodába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

2. napDubai - éjszaka a repülőn

Repülés: a délelőtti órákban folytatjuk a repülésünket Dubaiból Új-Zéland irányába. A napunk teljes egészében utazással telik, miközben sorra haladunk át az időzónákon. Az éjszakát is a repülőn töltjük.

3. napChristchurch - Kaikoura

Christchurch: a jelentős időeltolódás miatt helyi idő szerint kora délután szállunk le Új-Zéland második legnagyobb városában, a Déli-sziget központjában. Akik az Északi-sziget programunkról érkeznek, ezen a napon csatlakoznak a csoportunkhoz.
Utazás: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és északi irányba, Kaikoura kisvárosába utazunk.

Kaikoura: a település a hasonló nevű félsziget csücskében, a Déli-Alpok kétezer méteres hegyei és a Csendes-óceán között fekszik. Kevés hely van a világon, ahol jobbak lennének a feltételek az óceán élővilágának megfigyeléséhez, ezért két éjszakát is a városban töltünk. A kora esti órákban érkezünk a szállodába.

4. napKaikoura

Kaikoura: miután kipihentük magunkat a hosszú repülőút után, délelőtt a fantasztikus fekvésű Kaikoura környékének felfedezésére indulunk. Egy néhány kilométeres sétát teszünk a Csendes-óceán partján és felkeressük az egyik legnagyobb fókakolóniát. A túra nehézsége: könnyű

Úszás delfinekkel: akik a délelőtti séta helyett egy izgalmasabb fakultatív programra vágynak, azok számára egy hajós programot ajánlunk. Neoprén ruhába öltözve a nyílt óceánban úszhatunk az itt őshonos sötét delfinekkel.

Bálnales: a délutáni hajós fakultatív program kihagyhatatlan. Kaikoura a világ egyik legmegfelelőbb helye a bálnaleshez, ahol szinte garantált, hogy láthassuk a hatalmas tengeri emlősöket. Nagyon jó esélyeink vannak ámbáscetek, kardszárnyú-delfinek, púpos bálnák, palackorrú és sötét delfinek, valamint új-zélandi medvefókák megfigyeléséhez.

Kaikoura: az egész napos kalandok után az estét Kaikoura központjában, valamelyik hangulatos étteremben érdemes eltölteni.

5. napKaikoura – Marlborough borvidék – Havelock – Motueka

Utazás: reggel elhagyjuk Kaikoura kisvárosát és egy hosszabb utazás elé nézünk. A célunk a Déli-sziget északi részén fekvő Motueka kisvárosa. Útközben több fókakolóniát és kilátópontot is megnézünk.

Marlborough borvidék: az Új-Zéland legnagyobb és legismertebb borvidékéről származó boroknak köszönhetően az ország nemhogy felkerült a világ bortérképére, hanem az itt készült Sauvignon Blanc egyenesen a csúcsra juttatta Új-Zélandot. Hogy mi is bepillantást nyerhessünk egy itteni pincészet titkaiba, egy kóstolóval egybekötött látogatást teszünk a Wairau-völgy egyik legnevesebb borászatában.

Havelock: a következő állomásunk helyszíne Új-Zéland zöldkagyló-központja. A tradicionálisan a maori őslakosok által termesztett és fogyasztott zöldkagyló igazi csodaszer: A kivonata jótékonyan hat az egészségre, megőrzi a fiatalságot, visszaszorítja az öregedést. Egy családi étteremben mi is megkóstolhatjuk a „kagylók királynőjének” is nevezett zöldkagylót, majd ezután fitten, tele energiával és egészséggel folytatjuk utazásunkat.

Motueka: az esti órákban érkezünk Motueka kisvárosába, ahol két éjszakát töltünk.

6. napMotueka – Abel Tasman Nemzeti Park – Motueka

Tengeri kajakozás: az egész napunkat az Abel Tasman Nemzeti Parkban töltjük, ahol a tengeri kajakozás az egyik legjobb módja annak, hogy megismerjük a Tasman-tenger hihetetlenül szép öbleit, mészkőszirtjeit, homokos strandjait és az itt élő fókákat. Egy fakultatív program során az egész napunkat kajakozással tölthetjük, miközben többször is kikötünk és strandolunk.

Gyalogtúra: a tengeri kajakozás helyett a gyalogtúrát is választhatjuk az Abel Tasman Nemzeti Parkkal való ismerkedés során. Új-Zéland legkisebb területű nemzeti parkján vezet keresztül ugyanis az ország egyik lenyűgöző túraútvonala, amelynek végigtúrázunk a legszebb kilométerein. Autóbusszal jutunk el Marahau kikötőjébe, ahol hajóra szállunk és a Pukatea-öbölig utazunk. Innen indul a túránk, amely szinte végig a tengerpart közelében vezet. Egymást váltják a sziklás és homokos partszakaszok, de az útvonal erdei szakaszokat is tartalmaz. Úgy tartják, az Abel Tasman Nemzeti Park büszkélkedhet Új-Zéland legszebb fehér homokos partjaival, ezért egy arra alkalmas helyen megszabadulunk a túracipőnktől és megmártózunk a Tasman-tenger hullámaiban. A túránk Marahauban ér véget, ahonnan autóbusszal utazunk vissza a szállásunkra. Táv: 16 km, szint: fel 480 m, le 480 m. A túra nehézsége: közepes

Motueka: az éjszakát ismét Motueka kisvárosában töltjük.

7. napMotueka – Rotoiti-tó – Paparoa Nemzeti Park – Greymouth

Utazás: reggel elhagyjuk Motueka kisvárosát és a Déli-sziget belsejében dél felé haladva az ország legmagasabb hegyeit vesszük célba. Útközben azonban több látnivalót is érintünk.

Rotoiti-tó: az első látnivalónk a Nelson Tavak Nemzeti Park részét képező Rotoiti-tó, amelynek – pihenésképp – sétálunk egyet a partján. Saint Arnaud településén felkeressük a nemzeti park látogatóközpontját, ahol alapos betekintést nyerhetünk a tavak és a környező hegyek állatvilágába.

Paparoa Nemzeti Park és a Palacsinta-sziklák: a park legfőbb látnivalóját a híres Palacsinta-sziklák jelentik, amiket a délután folyamán ismerhetünk meg. A vízszintes rétegekből álló mészkősziklák függőleges falakat és látványos tornyokat alkotnak, amik közé a tenger hullámai jókora robajjal törnek be. Egyénileg fedezhetjük fel a sziklaképződményeket, kilátópontokat és barlangokat, amiket látványos gyalogösvények kötnek össze. A túra nehézsége: könnyű

Greymouth: késő délután érkezünk Greymouth kisvárosába, a Déli-sziget nyugati partjának legnagyobb településére, ahol a mai éjszakát töltjük.

8. nap Greymouth – Shantytown – Westland Nemzeti Park

Shantytown: reggel elhagyjuk a szállásunkat, majd a Shantytown Emlékparkba látogatunk. Egy régi aranymosó település küzdelmes mindennapjai elevenednek meg előttünk, ahol néhány dollárért cserébe mi is kipróbálhatjuk az aranymosás tudományát. Ha mellénk szegődik a szerencse, faraghatunk kisebb-nagyobb összeget az utazás árából.

Ferenc József- és a Fox-gleccserek: délután érkezünk Új-Zéland egyik legnagyobb természeti látványosságához, a Westland Tai Poutini Nemzeti Park területére. Közel egymáshoz két jégár – a Ferenc József- és a Fox-gleccserek – ereszkednek alá a Déli-Alpok hegyeiből, és csaknem az óceán szintjéig érnek. Miután megérkeztünk, egy rövid túrát teszünk a Ferenc József-gleccserhez. A jégár táplálta folyó mentén, a gleccser morénáján gyaloglunk egészen a hatalmas jégfalig. Táv: 4 km, szint: fel 30 m, le 30 m. A túra nehézsége: könnyű

Fox-gleccser: a nap végén érkezünk a szállásunkra, amely a Fox-gleccser közelében fekszik, és ahol egymás után két éjszakát töltünk.

9. NapWestland Nemzeti Park

Helikopteres repülés és gleccsertúra: a nap első felében két fakultatív programra nyílik lehetőség. Ha a lehető legszebb panorámában szeretnénk gyönyörködni, akkor a helikopteres sétarepülést ajánljuk. Nem mindennapi élmény a magasból megcsodálni a Ferenc József-, a Fox-gleccserek és a Déli-Alpok látványát. Ha a kalandot keressük, akkor egy vezetett gleccsertúrát ajánlunk a Ferenc József-gleccseren. A túrát helyi túravezető kíséri és a program a szükséges felszerelést is tartalmazza.
Túra a Fox-gleccsehez: kora délután a Fox-gleccser lábához kirándulunk, amely kisebb és kevésbé látogatott, mint a Ferenc József, bár sokak szerint látványosabb annál. Táv: 3 km, szint: fel 40 m, le 40 m. A túra nehézsége: könnyű

Túra a Matheson-tóhoz: a délután második felében Új-Zéland egyik népszerű kilátópontjába, a Matheson-tó partjához túrázunk. Az útvonal is gyönyörű, a tópartról azonban megpillanthatjuk a hófödte Mount Cook csúcsát valamint a Déli-Alpok központi vonulatát. Tiszta időben ráismerhetünk a népszerű képeslapokra, amint a havas csúcsok visszatükröződnek a Matheson-tó vizében. Megpihenünk egy vízparti kávézóban, majd a már megismert útvonalon visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 12 km, szint: fel 370 m, le 370 m. A túra nehézsége: könnyű

10. napWestland Nemzeti Park – Wanaka – Queenstown

Utazás: a napunk nagyobb részét utazással töltjük, miközben egyre csak dél felé haladunk. Egy ideig a Déli-Alpok és a Tasman-tenger között vezető főúton buszozunk, majd a szárazföld belseje felé fordulunk. Többször is megállunk útközben, mivel az Új-zélandi utazásunk egyik legszebb részén haladunk keresztül. Az ebédünket a Déli-sziget egyik legnépszerűbb lazac farmján fogyaszthatjuk el.

Wanaka: a hasonló nevű tó partján fekvő városkában egy hosszabb pihenőt tartunk. A parton sétálva nagyszerű fotókat készíthetünk a csillogó Wanaka-tóról.

Queenstown: délután érkezünk a fantasztikus fekvésű Queenstown városába, a világ kalandtúra-fővárosába, ahonnan számos extrémsport indult világhódító útjára. Először elfoglaljuk a szobáinkat, majd a kozmopolita belváros felfedezésére indulunk. Szabadprogram keretében érdemes bejárni a központ utcáit és tereit, majd beülni egy hangulatos étterembe. Queenstownban egy éjszakát töltünk.

11. napQueenstown – Te Anau

Fakultatív kalandprogramok: Queenstownban érdemes minél több fakultatív kalandprogramot kipróbálni, bár a választás nem könnyű a hatalmas választékból. A legnépszerűbb a bungy jumping és a jet motorcsónakos túra, amely egy speciális Új-zélandi találmány. A lényege, hogy egy speciális motorcsónakban száguldozhatunk őrült tempóval a keskeny Dart folyón. Raftingtúrán vehetünk részt, siklóernyőzhetünk, ejtőernyőzhetünk vagy gőzhajós kirándulásra indulhatunk.

Gyalogtúra a Queenstown Hillre: ha valaki a fakultatív programok helyett vagy mellett egy látványos túrán venne részt, akkor a túravezetőinkkel a város fölött magasodó Queenstown Hill tetejére túrázhat. A kilátás igazán lenyűgöző; teljes körpanoráma nyílik a környező hegyekre és az alattunk húzódó Wakatipu-tóra. Táv: 6 km, szint: fel 280 m, le 280 m. A túra nehézsége: könnyű
Utazás: délután elhagyjuk Queenstownt és a Fiordland Nemzeti Park bejáratában fekvő, tóparti Te Anau kisvárosába utazunk.

Te Anau: egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

12. napTe Anau – Milford Sound – Te Anau

Utazás: ezen a reggelen a Te Anau tó mellett, majd a Déli-Alpok völgyein keresztül a Milford Sound fjordhoz utazunk. A látványos utazást többször is megszakítjuk, hogy megnézzük a Mirror-tavat, az Earl-hegyeket és a Chasm-vízesésrendszert.

Hajókirándulás a Milford-öbölben: a világ nyolcadik csodájaként is emlegetett Milford Sound Új-Zéland leghíresebb természeti látnivalója, UNESCO Világörökség, amely állandóan a nemzetközi utazási toplisták élvonalában található. A 22 km hosszú fjord meredek hegyekkel, rendkívül dús növényvilággal és káprázatos panorámával rendelkezik. Hogy a lehető legalaposabban megismerjük a Fiordland Nemzeti Park ékességét, vízre szállunk, hogy egy két órás hajókirándulást tegyünk. A fjord csaknem függőleges sziklafalai között hajózunk, miközben rengeteg hegycsúcsot láthatunk; köztük a leghíresebbet az 1692 méteres Mitre Peaket. A hegyekből számos vízesés zúdul alá, sőt némi szerencsével delfineket, fókákat és pingvineket is láthatunk.

Gyalogtúra a Milford Sound vidékén: a hajókirándulás után túrázni indulunk; a célunk a Lake Marian, ahová egy függőhíddal és vízesésekkel tarkított, csodaszép ösvény vezet. Az egykori gleccser helyén kialakult tavat magas, hófoltos hegyek veszik körbe, amik a csillogó víztükörrel együtt fantasztikus panorámát nyújtanak. Táv: 7 km, szint: fel 250 m, le 250 m. A túra nehézsége: könnyű

Te Anau: a túra után visszautazunk Te Anau kisvárosába, ahol az éjszakát töltjük.

13. napTe Anau – Pukaki-tó – Mt. Cook Village – Hooker-gleccsertó – Mt. Cook Village

Utazás: reggel elhagyjuk Te Anau kisvárosát, hogy az utazásunk leglátványosabb helyszíne felé utazzunk. Észak felé fordulunk és a Déli-Alpok legmagasabb csúcsai felé haladunk. Útközben természetesen több pihenőt is tartunk.

Pukaki-tó: az utazásunk utolsó szakaszában érkezünk a gyönyörű Pukaki-tó partjára, ahol a türkiz víztükör fölött már jól látszik Új-Zéland legmagasabb hegycsúcsa, a 3754 méteres Mount Cook.

Mt Cook Village: késő délután érkezünk meg a Cook-hegység lábához, Mt Cook Village-be, ahol egy hotelben két éjszakát töltünk.
Hooker-gleccsertó: a szobáink elfoglalása után egy körülbelül három órás túrát teszünk a Hooker-gleccsertóhoz, amelynek túlsó végében a Mount Cook alól induló Hooker-gleccsert láthatjuk. Közben három függőhídon is átkelünk. A tóban gyakran úsznak a gleccserből letört jéghegyek, így némi szerencsével ezeket is láthatjuk. Táv: 8 km, szint: fel 180 m, le 180 m. A túra nehézsége: könnyű

14. napMt Cook Village – Mt Cook Nemzeti Park – Mt Cook Village

Mount Cook Nemzeti Park: az 1953-ban alapított, 700 négyzetkilométeres nemzeti park 40%-át gleccserek fedik. Új-Zéland legtöbb hegycsúcsa itt magasodik; közülük 19 csúcs 3000 méter fölötti. A 3754 méteres Mount Cook megmászása a gyakorlott hegymászók számára sem könnyű, nem véletlen, hogy az utóbbi száz évben a Déli-Alpok az alpinisták kedvenc terepévé vált. Elég ha Edmund Hillaryt említjük, aki itt szerzett rengeteg tapasztalatot az Everest megmászásához.

Gyalogtúra a Mueller menedékházhoz: ezt a napot egy egész napos gyalogtúrával töltjük, amelynek célja az 1768 méteres magasságban épült Mueller menedékház. Egy közeli parkolóból indulunk és fantasztikus alpesi környezetben kapaszkodunk egyre feljebb. Az ösvényünk szinte végig felfelé vezet, miközben a táj és a panoráma egyre teljesebbé válik. Időjárástól függően elképzelhető, hogy a túra utolsó szakaszát letaposott hóban kell megtennünk, de az biztos, hogy a menedékháznál elénk táruló panoráma minden fáradozásunkat kárpótolja. Nem messze tőlünk magasodik az 3754 méteres Mount Cook hegycsúcsa. Megpihenünk a háznál, majd a már megismert útvonalon visszatúrázunk a buszunkhoz. Táv: 12 km, szint: fel 980 m, le 980 m. A túra nehézsége: közepes

Mt Cook Village: a túra után a nap hátralévő része a pihenésé.

15. nap Mt Cook Village – Christchurch – utazás Dubai felé

Utazás: a reggeli után elhagyjuk a szállodánkat és néhány óra alatt Christchurch repülőterére utazunk.

Repülés: Christchurch-ből megkezdjük a hazautazásunkat először Dubai felé. Az éjszakát a repülőn töltjük.

16. napDubai - Budapest

Repülés: kora reggel érkezünk Dubaiba, ahonnan átszállás után Budapest felé folytatjuk a repülésünket. Már a délelőtti órákban megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Térkép

Gyalogtúrák nehézsége

Az utazás programjában több túra is szerepel, amik egy kivételével könnyű illetve közepes nehézségűek. Az ösvények jól járhatóak, de egyes szakaszok a tériszonyosoknak nehezek lehetnek.

Az utazás legnehezebb gyalogtúrája a Mt Cook Nemzeti Parkban a Mueller menedékház elérése. A távolság nem kimagasló, de a szintemelkedés egyesek számára fárasztó lehet. A túra sikeres teljesítéséhez átlagosan sportos erőnlét és túrázási tapasztalat szükséges.

Minden túrára csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni.

Szükséges felszerelés

Öltözet: strapabíró túraöltözet, meleg ruha, polárdzseki, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű, papucs vagy szandál, fürdőruha. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Olyan túrabakancsot hozz, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!

Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, fejlámpa, esetleg túrabot.

Hasznos tudnivalók
 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. 
 • Az utazásunk kalandtúra, amely Új-Zéland távoli, ritkán lakott részeire is elvezet. 
 • A szállások tiszták és kényelmesek, de előfordulhat, hogy a résztvevők kismértékben eltérő szobákat kapnak.
 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel utazhatnak Új-Zélandra. 
 • Nagyon fontos, hogy az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva még további 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
 • Az utazás időpontja az Új-Zélandi nyár végére esik. A legmagasabb hőmérséklet 20-24 °C között várható, a legalacsonyabb 14-16 °C körül valószínű.
 • Nagyobb tengerszint feletti magasságban természetesen hűvösebb lesz, ezért a hegyi túrák során melegebb öltözetre lesz szükségünk. 
 • Új-Zélandon a nyár alapvetően száraz, de előfordulhatnak esők.
 • Az utazás rész­vé­te­li költ­sége a legtöbb szálláson tartalmazza a reggelit, az utazás többi része azonban önellátó. Az utazás során rendszeresen lesz alkalmunk élelmiszert vásárolni, és szinte minden este vacsorázhatunk éttermekben. Az élelmiszerek bevitelére különösen szigorú szabályok vonatkoznak Új-Zélandon, ezért sem célszerű élelmet magunkkal vinni.
 • Néhány élelmiszer ára Új-Zélandon: kenyér: 3,5 $, 1 literes joghurt: 5 $, 10 dkg szalámi: 3 $, 1 tábla csoki: 3 $, 1 üveg sör: 4-6 $. 
 • Az Új-zélandi árszint körülbelül a Nyugat-európainak felel meg, vagy attól kicsit magasabb. Egy főétkezés ára egy átlagos étteremben itallal együtt kb. 8000 Ft-nak felel meg. A gyorséttermek árai a hazai áraknak felelnek meg.
 • Új-Zélandon mindenhol iható a vezetékes víz, de rengeteg helyen vásárolhatunk palackozott ásványvizet is.
 • Az éjszakákat szállodákban, motelekben, illetve vendégházakban töltjük, amelyek változatos színvonalúak, de összességében kényelmesek és tiszták. A szobák minden esetben 2 ágyasak és saját fürdővel rendelkeznek.
 • A szállásokon előfordulhat, hogy a csoportunk tagjai a szállodákban kis mértékben eltérő szobát kapnak.
 • Mivel az utazás során az időjárás változékony lehet, ezért az irodánk túravezetői fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, esetleg hóesés – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén  – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. 
ÉRDEKLŐDÉS
[]
1 Step 1

ÍRJ NEKÜNK!

Az űrlap kitöltésével lehetőséged van kérdéseidet, elképzeléseidet eljuttatni hozzánk. Beküldött leveledet igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni.
Névyour full name
Telefonszámyour full name
Üzenetmore details
0 /
Previous
Next