Új-Zéland – Északi-sziget túra

Déli-szigettel hosszabbítható
From289,900 Ft-tól
Déli-szigettel hosszabbítható
From289,900 Ft-tól
2019-09-20

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

387

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

1.8445.3356.33

Help@goodlayers.com

2018. FEBRUÁR 18 – 25
RÉSZVÉTELI DÍJ
289.900 FT
VANNAK MÉG SZABAD HELYEINK
Utazás részletei

Kiegészítő program a Déli-sziget utazáshoz, hogy valóban teljes képet kapj Új-Zélandról. Öt éjszakát töltünk a szigeten, vagy ha úgy tetszik Középföldén, A Gyűrűk ura helyszínén. Felfedezzük a modern Auckland központját, Hobbitfalva forgatási helyszínét, a vulkanikus eredetű természeti látnivalókat és a nagy attrakciót: a Tongariro Nemzeti Parkot. Az itteni gyalogtúrát sokan a világ legszebb túrái között tartják számon.

Utazás

Repülési útvonal: Budapest-Auckland, Wellington-Christchurch, Christchurch-Budapest (Emirates, Air New Zealand).

Ez az utazásunk az Új-Zéland Déli-sziget program hosszabbítása.

Szállás - Ellátás

5 éjszaka szállás szállodákban, motelben és vendégházakban, kétágyas szobákban.
4 reggeli

Az ár tartalmazza

 • Az utazást különjáratú autóbusszal.
 • 5 éjszaka szállást szállodákban, motelben és vendégházakban, kétágyas szobákban.
 • 4 reggelit.
 • A túravezetését.

Az ár nem tartalmazza

 • A repülőjegyet és az illetéket: 82.500 Ft (Wellington – Christchurch)
 • A további étkezéseket.
 • A belépőket és fakultatív programokat.
 • A biztosításokat (kötelező)

Biztosítás

 • Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 22.345 Ft
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 7.450 Ft

Belépőjegyek

 • Auckland, Sky Tower: 30 $
 • Matamata, Hobbitfalva: 79 $ 
 • Rotorua, Polinéz Spa: 27 $
 • Wai-o-Tapu Termálmező: 33 $
 • Wellington, felvonó: 5 $
 • A közölt árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. A helyszínen fizetendő költségek változásáért és bővüléséért irodánk nem tud felelősséget vállalni.

Keress minket!

Természetesen Irodánkban minden segítséget megadunk, hogy a legjobb ajánlatot megtaláld.
Utazás

1. napDubai

Repülés: a kora délutáni órákban indulunk Budapestről az Emirates menetrendszerinti járatával Dubaiba, ahová késő este érkezünk.
Dubai: a repülőtérről egy közeli szállodába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

2. napDubai - repülés Új-Zéland felé

A délelőtti órákban folytatjuk a repülésünket Dubaiból Új-Zéland irányába. A napunk teljes egészében utazással telik, miközben sorra haladunk át az időzónákon. Az éjszakát is a repülőn töltjük.

3. napAuckland

Helyi idő szerint délelőtt szállunk le Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben. A repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállásunkra utazunk. Rövid pihenés után a város felfedezésére indulunk, ahol Új-Zéland lakosságának 30 százaléka, közel 1,4 millió ember él. Az első látnivalónk nem is lehetne más, mint Auckland jelképe, a déli félteke legmagasabb épülete, a 328 m magas Sky Tower. Megcsodáljuk a toronyból látható panorámát, majd a kikőtői negyedet vesszük célba, amely Auckland leghangulatosabb része, a szórakozás központja. A szabadprogram során érdemes megvacsoráznunk egy itteni étteremben.

4. napAuckland - Matamata - Rotorua

Utazás: reggel elhagyjuk Auckland városát, és a buszunkkal elindulunk az Északi-sziget bejárására.

Matamata, Hobbitfalva: nem kell sokat utaznunk és máris megérkeztünk Középföldére, a Tolkein által elképzelt ősi földre, ahol A Gyűrűk ura és a A hobbit című filmek jelentős része játszódik. Matamata városában fakultatív programként megnézhetjük az egyik forgatási helyszínt, Hobbitfalvát, majd a közel 2 órás program után folytatjuk az utazásunkat.

Rotorua: kora délután érkezünk a maori kultúrájáról és a vulkáni utóműködésekről híres Rotorua városába, ahol először elfoglaljuk a szállásunkat, majd a látnivalók felfedezésére indulunk. Lesétálunk a Rotorua-tó partjára, amely egy egykori vulkáni kalderában fekszik. Láthatunk itt hőforrásokat, termálmedencéket és gőzölgő, bugyogó iszapfortyogókat. Ezután felkeressük Rotorua legrégebbi maori épületegyüttesét; este pedig választhatunk a hangulatos éttermek közül, és felkereshetjük a világ tíz legszebb termálfürdője között számon tartott Polinéz Spa medencéit. Rotorua egyik szállodájában egy éjszakát töltünk.

5. napRotorua - Tongariro Nemzeti Park

Utazás: a reggeli után folytatjuk tovább az utazásunkat déli irányba. A mai célunk az UNESCO Világörökségek között is megtalálható Tongariro Nemzeti Park.

Wai-o-Tapu Termálmező: nem kell sokat utaznunk az első állomásunkig, a Wai-o-Tapu Termálmezőig, ahol a vulkanikus utóműködések számtalan megnyilvánulását láthatjuk. A legfontosabb a Lady Knox gejzír, amely (némi segítséggel) minden nap pontosan 10:15 órakor tör ki és működik hosszú ideig. A gejzíren kívül láthatunk színpompás termálmedencéket, iszapfortyogókat, gőzölgő krátereket és ásványoktól színes teraszokat. Körülbelül 2-3 órát töltünk a Termálmező területén. A túra nehézsége: könnyű. A túra után folytatjuk az utazást.

Taupo, Huka-vízesés: a következő állomásunk a tóparti Taupo üdülővárosa, amelynek fő nevezetessége a Huka-vízesés. Új-Zéland leghosszabb folyója, a Waikato vize zúdul alá a 10 méteres zuhatagban egy medencébe.

Tongariro Nemzeti Park: a Taupo-tó mellett utazva, a kora esti órákban érkezünk a Tongariro Nemzeti Parkba, Új-Zéland legrégebbi, 1887-ben létrehozott nemzeti parkjába. A terület jellegét három működő tűzhányó, a Tongarino, a Ngauruhoe és a Ruapehu határozza meg. Az utóbbi a legmagasabb, mintegy 2797 méteres. A nemzeti parkban található a világ legmagasabb lávafennsíkja is. Egy szállodában foglaljuk el a szobáinkat, ahol egymás után két éjszakát töltünk.

6. napTongariro Nemzeti Park

Gyalogtúra: egész napos gyalogtúrára indulunk Új-Zéland leglátványosabb túraútvonalán, amit sokan a világ legszebb egynapos túrái között tartanak számon. A Tongariro Alpine Crossing útvonala átszeli a nemzeti park jelentős részét, és érinti azokat a tavakat, krátereket és kilátópontokat, amik miatt világhíressé vált ez a túra. Az ösvény elején még erdős, bokros vidéken haladunk, de ahogy fokozatosan emelkedünk, a táj holdbélivé válik, és mi régi, megkövesedett lávaárak között túrázunk. Hamarosan elérjük a Vörös-krátert, majd a festői szépségű Smaragd és Kék-tavakhoz érkezünk. Megpihenünk itt, majd folytatva túránkat nemsokára érintjük a Déli-krátert. Jól láthatjuk innen az 1967 méter magas Tongariro vulkáni kúpját, míg a másik oldalon a 2287 méteres Ngauruhoe tűzhányó magasodik. Akik figyelmesek, ráismerhetnek A Gyűrűk ura című filmből is ismert, látványos hegyre. A pihenő után folytatjuk a túránkat, miközben teljesen átszeljük a Tongariro Nemzeti Parkot. Délután érkezünk a buszunkhoz, amely a park másik oldalán vár minket.
Táv: 19 km, szint: fel 850 m, le 1200 m, menetidő: 8-9 óra. A túra nehézsége: közepes . A túra után visszautazunk a szállodánkba, ahol az éjszakát töltjük.

7. napTongariro Nemzeti Park - Wellington

Utazás: reggel elhagyjuk a Tongariro Nemzeti Parkot és útnak indulunk Új-Zéland fővárosa, Wellington felé.

Wellington: kora délután érkezünk Wellingtonba, amely az Észak-sziget déli csücskében, a Cook-szoros mentén fekszik. Először elfoglaljuk a szállásunkat, majd a belváros felfedezésére indulunk. Wellington első számú látnivalója a Te Papa Múzeum, amit magyarra kincsesládaként fordíthatnánk. Betekintést nyerhetünk itt a maori kultúrába, Új-Zéland történelmébe, művészetébe és földrajzába. Ezután érdemes egy fogaskerekű kisvasúttal felkapaszkodni egy kilátópontba, amelynek közelében a Wellington Botanikus Kertet találjuk. Az estét a belvárosban és a kikötői negyedben érdemes eltöltenünk.

8. napWellington - Christchurch

Repülés: a reggeli órákban Wellington repülőterére utazunk, ahonnan egy belföldi járattal a Déli-szigetre, Christchurch városába repülünk.

Térkép

Gyalogtúrák nehézsége

Az utazás programjában egy nagyobb túra és több kisebb séta szerepel. A Tongariro Alpine Crossing túraútvonal teljesítéséhez lényeges az átlagosan sportos erőnlét, a túrázási tapasztalat és a megfelelő felszerelés. Az útvonal köves, sziklás, poros. Az ösvények alapvetően jól járhatóak, de a távolság és a szintemelkedés az átlagostól kissé nagyobb. Rendszeres túrázók számára azonban nem okozhat nehézséget a túra teljesítése. Lényeges információ, hogy az útvonal körtúra, tehát útközben nincs visszafordulási lehetőség.

Minden túrára csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni.

 

Szükséges felszerelés

Öltözet: strapabíró túraöltözet, meleg ruha, polárdzseki, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű, papucs vagy szandál, fürdőruha. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Olyan túrabakancsot hozz, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!

Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, fejlámpa, esetleg túrabot.

Hasznos tudnivalók
 • Az utazáson való részvétel feltétele, hogy olyan balesetbiztosítással rendelkezz, amely a magashegyi és/vagy speciális helyszínről történő mentést is tartalmazza. 
 • Az utazásunk kalandtúra, amely Új-Zéland távoli, ritkán lakott részeire is elvezet. 
 • A szállások tiszták és kényelmesek, de előfordulhat, hogy a résztvevők kismértékben eltérő szobákat kapnak.
 • Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel utazhatnak Új-Zélandra. 
 • Nagyon fontos, hogy az útlevélnek a hazaérkezéstől számítva még további 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
 • Az utazás időpontja az Új-Zélandi nyár végére esik. A legmagasabb hőmérséklet 20-24 °C között várható, a legalacsonyabb 14-16 °C körül valószínű.
 • Nagyobb tengerszint feletti magasságban természetesen hűvösebb lesz, ezért a hegyi túrák során melegebb öltözetre lesz szükségünk. 
 • Új-Zélandon a nyár alapvetően száraz, de előfordulhatnak esők.
 • Az utazás rész­vé­te­li költ­sége a legtöbb szálláson tartalmazza a reggelit, az utazás többi része azonban önellátó. Az utazás során rendszeresen lesz alkalmunk élelmiszert vásárolni, és szinte minden este vacsorázhatunk éttermekben. Az élelmiszerek bevitelére különösen szigorú szabályok vonatkoznak Új-Zélandon, ezért sem célszerű élelmet magunkkal vinni.
 • Néhány élelmiszer ára Új-Zélandon: kenyér: 3,5 $, 1 literes joghurt: 5 $, 10 dkg szalámi: 3 $, 1 tábla csoki: 3 $, 1 üveg sör: 4-6 $. 
 • Az Új-zélandi árszint körülbelül a Nyugat-európainak felel meg, vagy attól kicsit magasabb. Egy főétkezés ára egy átlagos étteremben itallal együtt kb. 8000 Ft-nak felel meg. A gyorséttermek árai a hazai áraknak felelnek meg.
 • Új-Zélandon mindenhol iható a vezetékes víz, de rengeteg helyen vásárolhatunk palackozott ásványvizet is.
 • Az éjszakákat szállodákban, motelekben, illetve vendégházakban töltjük, amelyek változatos színvonalúak, de összességében kényelmesek és tiszták. A szobák minden esetben 2 ágyasak és saját fürdővel rendelkeznek.
 • A szállásokon előfordulhat, hogy a csoportunk tagjai a szállodákban kis mértékben eltérő szobát kapnak.
 • Mivel az utazás során az időjárás változékony lehet, ezért az irodánk túravezetői fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok, esetleg hóesés – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén  – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. 
ÉRDEKLŐDÉS
[]
1 Step 1

ÍRJ NEKÜNK!

Az űrlap kitöltésével lehetőséged van kérdéseidet, elképzeléseidet eljuttatni hozzánk. Beküldött leveledet igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül megválaszolni.
Névyour full name
Telefonszámyour full name
Üzenetmore details
0 /
Previous
Next